Vigdøla-utbygginga – status

Statkraft søkte i 2011 om konsesjon til å byggje Vigdøla kraftverk. Kraftverket skal utnytte vatnet under ca 1200 m.o.h. som ikkje alt går i Jostedal kraftverk. Det nye kraftverket vil ha inntak på ca 605 m.o.h. (Skitnamyrtjønni) og produsere 48 GWh/år.

Sidan dette er «storkraft» (over 40 GWh/år), er det regjeringa som avgjer konsesjonssøknaden. NVE si tilråding til Olje- og energidepartementet er venta over sommaren. NVE heldt si synfaring 15. august i fjor.

For fakta og argument om Vigdøla-utbygginga, sjå:

Både Fylkesmannen, Luster kommune og Vigdal grendelag har gått mot utbygginga. Naturvernforbundet har nyleg peika ut Vigdøla som ei av tolv kraftutbyggingar i Noreg det er særleg viktig å unngå (sjå nettside og brosjyre).

1 Response to “Vigdøla-utbygginga – status”


 • Hey I am so thrilled I found your site, I really found you by mistake,
  while I was browsing on Google for something else, Nonetheless I am here now and would just like
  to say thanks a lot for a marvelous post and a all
  round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t
  have time to browse it all at the moment but I have bookmarked it and
  also added your RSS feeds, so when I have time
  I will be back to read more, Please do keep up the superb job.
  Aston Villa tröja

Leave a Reply