Ungdomsopprop mot utbygging

47 ungdomar frå Jostedalen, Leirdalen og Vigdalen har sendt eit brev til Luster kommune der dei seier nei til meir kraftutbygging. Brevet står òg i Sogn Avis i dag og var sak på NRK Sogn og Fjordane i dag tidleg. Det lyder slik:

(Talet og namnelista blir oppdatert etter kvart som det måtte kome til fleire. Då innlegget vart sendt til Sogn Avis var det 40, og då brevet gjekk til kommunen var det 45.)

Nok kraftutbygging i Jostedalen

Me er oppvaksne i Jostedalen, Leirdalen og Vigdalen og under 30 år. Me håpar kommunestyret, NVE og regjeringa seier nei til dei nye kraftutbyggingsplanane. Dei tidlegare store kraftutbyggingane i Leirdalen og Jostedalen har ført mykje godt med seg, men har òg gjort at me har att få frittrennande elvar. Området på vestsida frå Myklemyr til Krundalen er det siste større urørte tur- og friluftsområdet nær busetnaden i Jostedalen. Utbygginga til Statkraft vil føre til at det mest ikkje blir vatn att i desse elvane. Me håpar dette området kan takast vare på for dei kommande generasjonane og for reiselivet i bygda.

Underskrive:

Andrea Berget, Kari Hilde Bergseth, Karine Blikra, Stine Blikra, Aleksander Brun, Jeanette Aaland Brun, Lasse Brun, Malin Aaland Brun, Preben Brun, Ingeborg Hess Elgersma, Hylkje Hess Elgersma, Anders Olav Ese, Britt Kristin Ese, Mari Ese, Heidrun Fossøy, Anne Gjerde, Marthe Gjerde, Atle Grov, Erik Grov, Gaute Grov, Johanne Grov, Torgeir Grov, Laila Kjærvik, Silje Kreken, Evy Kristin Krokgjelet, Siv Janne Krokgjelet, Britt Kronen, Kristin Kronen, Hilde Kveane, Marthe Kveane, Anne Judith Leirdal, Camilla Therese Leirdal, Linn Christina Leirdal, Oddny Julie Leirdal, Helge Norberg, Nina Norberg, Eli Johanne Ormberg, Eli Ruud, Mathilde Skjæret, Sjur Skjæret, Anne Marte Snøtun, Oddvar Vigdal, Ole Henrik Vigdal, Gunni Yttri, Ingvild Yttri, Anita Aasen og Merete Aasen

2 Responses to “Ungdomsopprop mot utbygging”


  • Thanks for this excellent article. One more thing to mention is that many digital cameras can come equipped with some sort of zoom lens that permits more or less of any scene to generally be included through «zooming» in and out. These changes in target length tend to be reflected inside viewfinder and on substantial display screen right on the back of this camera.

  • Thanks on your marvelous posting! I really enjoyed reading
    it, you may be a great author.I will remember to bookmark your blog and may come back from now on. I
    want to encourage continue your great job, have a nice afternoon!

Leave a Reply